Aanbod

Tussenschoolse opvang

Ervaren sportbegeleiders en pedagogisch medewerkers van Open-Up!|Fun-Kidz verzorgen complete sessies die kinderen kunnen gebruiken ter bevordering van verschillende aspecten van de sport of gewoon om samen te spelen. Humor en bewegen spelen iedere sport(middag) een grote rol.

Kinderen leren met elkaar om te gaan, Sport is een ideale basis waar humor en bewegen een belangrijke rol spelen. Bewegen is tenslotte belangrijk voor iedereen en waar bewogen wordt ontmoeten kinderen elkaar.

Werkwijze Tussenschoolse Opvang

Open-Up!|Fun-Kidz verzorgt al enige jaren buitenschoolse opvang voor diverse locaties in Breda. Wekelijks vangen we zo’n 300 BSO-Kidz op. We weten wat de ouders en scholen prettig vinden voor de kinderen en we begrijpen dat uw kind de belangrijkste persoon op aarde is. Wij werken aan de hand van een aantal kernwaarden:

Missie en visie

Tussenschoolse Sport Opvang

De overblijfgroepen worden ingedeeld op leeftijd: kleuters, onderbouw en bovenbouw leerlingen. Om het overblijven voor kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen wordt er na de lunch onder begeleiding verzameld en buiten gespeeld.

Sport & Spel

Na de lunch krijgen kinderen voldoende gelegenheid om te spelen. Onze pedagogisch sport medewerkers zijn actief met de Kidz bezig. Uitdagend, spannend, actief en kindgericht. Zo leveren wij een bijdrage aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en fysieke opvang van kinderen van de basisschool De Fontein, Dr. De Visserschool, De St. Josephschool en De Spoorzoeker door het aanbieden en uitvoeren van Sportieve Tussenschoolse Opvang.

Wij bieden keuzemogelijkheden en laten hen zoveel mogelijk buiten spelen. Dit zodat ze even uit het gebouw zijn, een frisse neus kunnen halen en de nodige lichaamsbeweging krijgen. Bij erg slecht weer bieden we de kinderen een voor hun aangepast programma, zoals een weerbaarheidtraining of dans.

Sportmedewerkers

Open-Up!|Fun-Kidz werkt met gediplomeerde sportmedewerkers. Eén coördinator is verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van de medewerkers, houdt contact met de scholen en hun werkgebied en bewaakt de kwaliteit van de Tussenschoolse Sport Opvang. De sportmedewerkers worden zorgvuldig begeleid bij hun werkzaamheden en hebben met regelmaat overleg en zo ook de instructiemomenten. Als er problemen zijn kunt u dat altijd met de sportmedewerkers of met ons bespreken.

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig wat wij bieden tijdens het overblijven? Spreek eens een van de sportmedewerkers aan en maak een afspraak om mee te kijken of neem contact met ons op!

Voorschoolse opvang

Met de voorschoolse opvang biedt Open-Up! de kinderen een goede start van de dag in een omgeving waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. Elk kind heeft aan het begin van de dag een andere behoefte. De één wil lekker wakker worden met een boekje, de ander zit vol energie en wil vooral spelen. Voor beiden bieden wij die mogelijkheid, zowel in indeling van de ruimte als in aanbod van materiaal.
Meer informatie.

Buitenschoolse opvang

Open-Up! biedt binnen de buitenschoolse opvang verschillende mogelijkheden aan; Sport, Cultuur en Ontmoeten.
Meer informatie.

Homework & Lifestyle (10erCentrum) vanaf groep 7 & 8 t/m 16 jaar

Open-Up! biedt ook buitenschoolse opvang aan tieners. Binnen het 10erCentrum volgen wij 3 pijlers: opvang, recreatie en educatie.
Meer informatie.

Open-Up! | Activiteiten

Naast VSO en BSO heeft Open-Up nog meer te bieden. Zo hebben we sport speciaal voor meiden (meidensport), geven we kinderfeestjes, organiseren we sportieve bedrijfsuitjes en kunt u bij ons terecht voor weerbaarheidstraining (Rots & Water).
Voor deze en meer activiteiten verwijs ik u naar onze activiteitenpagina www.open-up.nu.