Homework & Lifestyle 1.0

De Functies van Homework & Lifestyle 1.0+

Vanaf schooljaar 2018 / 2019 start Open-Up! met het aanbieden van activiteiten aan tieners en hun ouders, we zien behoefte in vervolg van de BSO. Graag willen wij het initiatief nemen een maatschappelijk krachtenveld van allerlei organisaties – profit en non-profit – die met elkaar iets willen betekenen voor de jeugd, bij elkaar te brengen. De kracht, positiviteit, het hart, een gezond verstand en de basis ligt in de handen van Open-Up! Iedere organisatie bepaalt met haar maatschappelijke achtergrond haar eigen beleid, haar eigen richting, haar grenzen en haar eigen doelen.

Vanaf groep 7 & 8 en we trekken de lijn door om de overgang naar de middelbare school soepel te laten verlopen, tot 16 jaar.

Open-Up! weet wat de omgeving kan bieden of nog zal gaan bieden en wat onze plaats binnen dit geheel is, en vooral een maatschappelijke functie als;

Opvang

Opvang na school is de eerste te onderscheiden functie. De tieners krijgen dan directe aandacht en zorg van een andere volwassene dan hun ouders, een professional die er is voor de tiener. De tieners worden opgevangen in de huiselijke sfeer, het ‘tweede thuis’, een vaste groep. Even relaxen na de schooldag, beetje kletsen en chatten met leeftijdgenoten, een kop thee of limonade, een tosti en/of een stuk fruit erbij; gewoon even ‘ont-moeten’ en bijkomen.

Lifestyle 1.0+

Vaak direct gekoppeld aan de opvangfunctie kan het tienercentrum er louter zijn om in de vrije tijd naartoe te gaan. Het biedt de mogelijkheid te ontspannen, ‘even iets anders te doen’, niet direct aan het huiswerk te gaan, maar muziek te luisteren of muziek te maken, chillen, bijkletsen…

Sport en actieve en educatieve activiteiten staan hoog in het vaandel van Open-Up!

Educatie

Naast de activiteiten hebben we besloten het accent ook te leggen op een educatieve functie en leeractiviteiten aan te bieden. Huiswerkbegeleiding, zo blijkt uit onderzoek, scoort hoog bij ouders, maar minder hoog bij tieners. Open-Up! wil sport met huiswerkbegeleiding combineren. Sport en spelactiviteiten met een educatief randje. Open-Up! heeft  gekozen voor een vormende of (bij)scholende functie. Na binnenschools ook buitenschools leren.

Prijs

De prijzen zijn hetzelfde als de prijzen voor de naschoolse opvang. Tarieven staan vermeld op deze website.