De dag voor de kerstvakantie

De dag voor de kerstvakantie is altijd een bijzondere dag. Jellis en Anna vertellen wat ze gedaan hebben:

“Als eerste zijn we naar… eh… (vraagt Jellis om hulp)… het doolhof geweest. Daarna gingen we naar de varkens en de ezels en de koeien. Toen zijn we naar de geiten geweest.” zegt Anna. Jellis vult aan: “en toen naar de waterpomp!” Anna vervolgt: “En daarna gingen we naar de geiten die apart stonden. Ik denk dat ze apart stonden om ze zwanger waren.” Jellis is het hiermee eens: “Ja! Die moesten rust hebben.” Anna beaamt dit: “Ja, het waren de zwangers.” “Toen gingen we over de brug toch? Ja, naar de kippen.”

“Hierna zijn we terug gegaan en hebben Jellis en ik nog in een boom geklommen.” Anna leest mee, terwijl Lara typt en corrigeert het typwerk: “Nee, Lara. We hebben éérst gegeten!” Jellis valt Anna bij: “Ja, Lara éérst hebben we gegeten!” “Met kaarsjes en kinderchampagneglazen, een echte kerstlunch.” gaat Anna verder. “En toen kwamen de andere kinderen. Sonia, ik en Isis hebben daarvoor nog vadertje en moedertje gespeeld. Daarna gingen Sonia en ik een potje dammen.” Jellis is het het niet meer eens: “Ik was er toch ook eerst? Isis ging weg en toen kwam ik eraan lopen.” Anna: “Ja, dat klopt. Toen Isis wegging naar dansles, heeft Jellis nog meegespeeld.”

Anna en Jellis worden weggeroepen om fruit te eten. Na een relaxte laatste dag voor de kerstvakantie is dit geheel verdiend. Tot volgend jaar!

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”Laatste-dag-voor-kerst-2015″]