Jut & Jul

Op vrijdag heeft Open-Up het genoegen twee charmante dames op bezoek te krijgen. Ze zijn de beste vriendinnen, grappenmakers en verhalenvertellers. Ze zijn niet van elkaar weg te slaan en spelen het liefst de hele dag hun eigen spel. Op onderstaande foto mocht de hele bso vrij spelen. Jut en Jul (ook wel bekend als Britt en Isis) wilden een geënsceneerde foto maken. Subtiel (“Lara, jij moet daar zitten en wachten tot wij klaar zijn. Als wij het zeggen, maak jij een foto!”) werd Lara verzocht een foto te maken van hun kunstwerk. Lara werd in een hoekje op het veld geplaatst met een camera in haar handen. Na een paar minuutjes wachten, maakte Lara een foto. De foto werd meteen grondig geïnspecteerd. Al snel werd het oordeel geveld dat het niet goed genoeg was.

“Lara, jij blijft hier zitten. Wij pakken even wielen.” En zo geschiedde het. Het rijtuig met paard dat de dames gebouwd hadden, miste wielen. Britt sleepte de wielen tevoorschijn, terwijl Isis (“We moeten ook een hoed!”) hoeden/pionnen uit de container haalde. De meiden leken tevreden en namen hun positie in. Plots springt Isis op en zegt: “We hebben nog een zak nodig!”. Britt stemt in: “Ja! Met kadootjes” En de dames verdwenen weer de container in.

Lara wachtte geduldig af.

Na 15 minuten van kadootjes in de zak stoppen, de zak van voor naar achter in het rijtuig te verplaatsen en weer terug en nogmaals en de hoeden op te zetten (die bij elke beweging afvielen), gingen Britt en Isis weer op hun plaats zitten. Hun fotolach was al op het gezicht verschenen toen Britt opsprong: “De wielen moeten nog balletjes! Dan draait het wiel beter!” Een doos met golfballetjes werd naar buiten gesleept en zorgvuldig werden deze geplaatst. De overige balletjes werden in het gras gelegd (“Dat is sneeuw, Lara. Dat zie je toch.”).

Met inmiddels 35 minuten op de klok kregen de dames steeds meer ideeën. “Benthe, jij moet ook op de foto!” “We hebben meer kadootjes nodig.” “Ja, en ook meer wielen!” “De sneeuw moet anders liggen.” “Zou het paard ook een hoed willen?” “En een gekke bek trekken!”

Na de finishing touch (een bloemenkrans als versiering) mocht de foto dan eindelijk genomen worden. En trots dat ze waren!

Een uur later braken de meiden alles weer af en vroeg Lara zich af of ze niet beter een filmpje van deze hele show had kunnen maken. Of zou de foto genoeg zeggen?

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”R-Jut&Jul-Isis&Britt”]