Pompoensoep & gevulde champignonnetjes

Deze week zijn er geen foto’s, want de Cultuurkidz hadden het te druk met koken! Ze hebben heerlijke pompoensoep gemaakt (die ze ook allemaal geproefd hebben!) met daarbij gevulde champignonnetjes.

De kidz waren zo trots op hun resultaat dat ze alles het liefst mee naar huis wilden nemen. Met het gevulde champignonnetje had dat nog gekund (als ze niet zo lekker waren geweest dat ze allemaal op zijn gegaan!), maar met soep wordt het best een riskante onderneming. Daarom verklappen we hierbij het recept!

——————————————————————-
POMPOENSOEP
1 pompoen
3 uien
5 wortels
3 teentjes knoflook
een theelepel komijn (even met de bolle kant van een lepel fijnmalen)
2 of 3 blokjes kippenbouillon (even proeven)
peper naar smaak
1 á 2 liter water (of meer als je denkt dat het te weinig is)

Snijd alles in superkleine stukjes. (zie tips onderaan!)

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de pan en laat het een kwartiertje koken. Hierna kun je het met de staafmixer tot een gladde soep mixen en nog even laten koken. Dan nog even voorproeven en naar smaak nog een bouillonblokje, wat peper of komijn toevoegen.
Even goed blazen en smullen maar!

——————————————————————
GEVULDE CHAMPIGNONS
Een bakje champignons
Roomkaas
1 teentje knoflook
10 takjes bieslook

Verwarm de oven voor op 200 C.
Haal de steeltjes van de champignon uit de champignon, zodat je het hoedje overhoudt. Snijd de knoflook en de bieslook in superkleine stukjes en meng het door de roomkaas.
Vul de champignonhoedjes met kaas en zet ze 20 minuten in de oven.

————————————————————–
TIPS
– Soms vinden kinderen het handiger om de etenswaren te knippen i.p.v. te snijden. Even goed de schaartjes afwassen en knippen maar!

– Wortels en pompoen staan niet echt bekend om het makkelijkere snijwerk. Maar wanneer je de wortels, de pompoen en eventueel de uien even voorkookt (10 min ong.) snijdt en schilt het een stuk makkelijker!

Veel plezier!